vineri, 28 august 2009

EuroTrip - 2009 - info

M-am hotarat sa pun si EuroTrip-ul din 2009, macar info-urile, pentru ca detalii foarte detaliate nu prea-mi aduc aminte bine  :) (oricum, nu ne-am abatut mai mult de 5% de la program). Info-ul este cel facut inainte de excursie.

Traseu Circuit European, Perioada: 23.07.2009 - 08.08.2009

Ziua 1 si 2 (joi, 23.iulie.2009 - vineri, 24.iulie.2009):
Bucuresti - Zagreb (Croatia)
Durata drum: ~24h (cu tot cu pauze/opriri/vizitari)
Distante:
Bucuresti - Nadlac: 561Km

Nadlac - Siofok (Ungaria): 323Km
Siofok - Varazdin (Croatia): 165Km
Varazdin - Zagreb: 75Km
Plecare din Bucuresti la ora 16. Se va trage un "pui de somn" in vama sau la vreun motel, in functie de ora sosirii. Scurte opriri pe traseu ( Sibiu, Arad, Nadlac, Budapesta ) iar micul dejun se poate lua la Siofok, pe malul lacului Balaton.
Se continua drumul catre Zagreb dar cu o oprire de 2-3 ore in Varazdin pentru plimbare prin orasul vechi si vizitarea Muzeului Orasului precum si a Castelului. Daca tot ati ajuns la castel, dati-i o roata si in spate  veti  da de cimitirul lor...care este mai curat si mai frumos decat cel mai frumos parc din Romania :)
Se pleaca spre Zagreb pe la orele 14-15, sosire la hotel Laguna 3* pe la ora 16 iar pe la ora 17 se iese la o vizita a Zagrebului de noapte. Se poate vizita pietonal centrul turistic al orasului: un minunat complex urban medieval compus din biserici, palate, galerii si cladiri guvernamentale, cunoscut sub denumirea de Piata Bana Jelacica. Exista si o mare catedrala: catedrala Sf. Stefan. Masa se va servi in oras.
Cazare: Hotel Laguna 3* 
Adresa: Kranjceviceva 29  10000. Zagreb, Croatia. Tel.  +3851 30 47 000
Agentia: Solis Travel     

Ziua 3 si 4 (sambata, 25.iulie.2009 - duminica, 26.iulie.2009):
Zagreb (Croatia) - Milan (Italia)
Durata drum: ~8h (cu tot cu pauze/opriri/vizitari)
Distante:
Zagreb - Ljubljana (Slovenia): 138Km
Ljublijana - Padova (Italia): 264Km
Padova - Verona: 85Km
Verona - Milan: 159Km
Ziua 3. Se serveste micul dejun la ora 8. Plecare catre Milan cu scurte opriri in Ljubljana ( vizitare centru si castelul ),  
Padova ( Basilica Sf. Anton ) si Verona ( pentru o plimbare prin Plazz de la Erbe, Plazz del Signori si o vizita la Casa Julietei ). Masa o vom lua pe traseu, intr-unul din orase, la alegere. Noi am zis ca lasam Verona pentru la intoarcere, dar puteti alege oricare varianta.
ATENTIE! Daca ajungeti in Padova pe la pranz (pana in orele 16) mai bine nu intrati. Absolut toate magazinele/terasele/restaurantele sunt inchise.Tot ce veti gasi deschis vor fi cateva fast-food-uri, magazine sportive si de suveniruri. Nu merita oprirea de masa aici.
Spre seara (~orele 18) ajungem in Milano si in functie de ora cazarii, la hotel Nasco 4*, putem sa facem o scurta plimbare nocturna prin oras.
ZIUA 4. Plimbare prin Milan unde putem vizita Palatul Sforzesco, Domul, Scala din Milano si arterele comerciale.

Cazare: Hotel Nasco 4*
Adresa: Corso Sempione, 69 - 20149 - Milano, Italy. Tel. +39 02 31 951
Agentia: Dacris Travel
 

Ziua 5 (luni, 27.iulie.2009):
Milan - Balcelona (Spania)
Durata drum:~11h (cu tot cu pauze/opriri/vizitari)
Distanta: ~990Km

Se va servi micul dejun la ora 7. Intre Milan si Barcelona vom face mai multe scurte opriri, iar la Aix en Provence vom putea opri cca.1-2 ore pentru o scurta plimbare prin oras (Cours Mirabeau ) un suc si o cafea la una din vestitele cafenele. Eventual, putem sa luam si masa de pranz ( in functie de ora ).
AICI am aflat cat de nesimtiti sunt francezii. Ne-am asezat la o masa, la unul din faimoasele restaurante din centru si am stat...si-am asteptat...a venit un ospatar si ne-a aranjat fata de masa...peste 10min ne-a adus si meniurile si dupa 30min de stat la masa (fumat, contemplat, relaxat) am plecat pentru ca n-a mai dat nimeni pe la noi. Masa am reusit s-o luam pana la urma tot in Aix en Provence.
Locuri foarte frumoase care se mai pot vizita, in drum spre Barcelona sunt: Avignon (cu faimosul Pont D'Avignon si Petit Palais Avignon) si Perpignan. Toate obiectivele sunt perfect semnalizate si marcate, incat daca veti intra in oras este imposibil sa le ratati (majoritatea sunt in centru oricum). Distantele intermediare pentru acestea nu le am, ele facand obiectul altui trip. Se pot afla foarte usor cu gugle maps sau orice gps.
Ne continuam deplasarea spre Barcelona, unde vom ajunge in jurul orei 18. Ne vom caza pentru 6 nopti la hotelul Covadonga 3*.
Cazare: Hotel Cavadonga 3*
Adresa: Avinguda Diagonal 596 - 08021, Barcelona, Spain. Tel.  +34 932 095 511
Agentia: Solis Travel

Zilele 6 - 10 (marti, 28.iulie.2009 - sambata, 01.august.2009):
BARCELONA 
Pe parcursul celor 5 zile, cat vom sta in Barcelona, vom incerca sa petrecem timpul intr-un mod cat mai placut si variat. Fara a stabili prea in detaliu dinainte ce vom face in fiecare zi, putem totusi sa ne propunem :
1 zi - excursie la Andora, prilej de a admira peisaje spectaculoase si de a face cumparaturi tax-free, la Manastirea Montserrat 
construita pe stancile abrupte ale muntelui cu acelasi nume (comparabila cu complexul monahal Meteora-Grecia), cel mai important centru spiritual din regiunea Catalonia, situata la aprox. 60 km de Barcelona. 
Am fost si este foarte frumos. Merita jumatate de zi.
1 zi - plaja in prima parte a zilei la Salou, dupa care vizitarea Parcului de distractie Portaventura din Salou, al doilea ca marime, dupa Disneyland. Am fost si merita toti banii. Preturi cam mari inauntru, dar este de asteptat. Se plateste o singura data,(~40€) la intrare, dupa care toate atractiile sunt pe baza de coada. La care stai. In functie de cat de atractiva este atractia. :) Oricum, merita! Parcul este impartit in  5 zone tematice (Mediterrania, Polynesia, China, Mexico, si Vestul Indepartat)  fiecare avand seara spectacole specifice zonei. Mi-a placut spectacolul din Polynesia. Aici gasiti mai multe informatii: www.portaventura.co.uk
1 zi - vizitarea unor statiuni de pe Costa Brava dupa o deplasare in statiunea Lloret de Mar, unde se poate face plaja.
2 zile - plaja si vizitarea orasului, atat pietonal cat si cu bus-ul turistic (merita toti banii - 20€/2zile - mai ales daca nu stai foarte mult in Barcelona, pentru ca multele si frumoasele obiective din Barsa sunt destul de departe una de alta si nu le poti face pe jos), cu opriri la principalele obiective turistice : impresionanta Catedrala Sagrada Familia - opera faimosului arhitect catalan Gaudi, Parcul Gueil, faimoasa strada La Rambla si multe altele.  
Se poate face totodata si o plimbare cu gondola care leaga portul de Montjuic. Toate hotelurile au in hol pliante cu bus-turistic + harti cu atractii. Iar biletele se pot cumpara direct de la ei. 
Barcelona este un oras foarte mare, frumos si ingrijit. Mi-a placut si merita sa-i acordati o saptamana intreaga.

Ziua 11 (duminica, 02.august.2009):
Balcelona - Nice (Franta)
Durata drum: ~12h (cu tot cu pauze/opriri/vizitari)
Distanta: ~680Km
Se va lua micul dejun la ora 7 in Barcelona dupa care se incepe traseul de intoarcere.Intre Barcelona si Nice vom face mai multe scurte opriri, iar la Aix en Provence vom putea opri cca.1-2 ore pentru o masa si o scurta plimbare prin oras. In functie de timp si vreme ar fi frumos daca am putea sa facem o plimbare prin Cannes sau Narbonne. Daca timpul nu ne permite, a doua zi vom veni din Nice pana in Cannes. In acest caz vom merge de la Aix-en-Provence direct la Nice. Ajungem in Nice pe la ora 20 unde vom sta 3 nopti la hotelul Best Western New York 3*.Pana in Nice vom iesi de pe auotstrada si vom merge pe Coasta de Azur prin orasele: Montpellier, Nimes, Cannes, Antibes. Dupa plac si nevoi se poate opri in oricare din ele. Noi am oprit in cele din urma in Narbonne si ne-am plimbat un pic prin centru. Este dragut, dar nu aveti ce face mai mult de 2-3h.
Ajunsi in Nice, dupa cazare se poate face o scurta plimbare prin oras si pe malul marii pana in jurul orei 22-23.
Cazare: Hotel Best Western New York 3* 
Adresa: 44, Avenue du Marechal Foch - 06000, Nice, France. Tel. +33(4)93851431 
Agentia: Dacris Travel

Zilele 12 - 13 (luni, 03.august - marti, 04.august)
NISA

Ziua 1: Se serveste micul dejun la ora 8. Pornim spre Antibes, unde facem o scurta oprire . In continuare plecam spre San Remo(Italia).
De la San Remo ne intoarcem spre Nice, cu oprire in Monte Carlo. Masa se poate lua intr-una din statiunile Ventimiglia, Menton sau dincolo de Monte Carlo, la Beaulieu-sur-Mer. Orice statiune ati alege pentru masa, preturile sunt la fel de mari si privelistea pe masura. 
 
In Monte Carlo se viziteaza Palatul Regal, Catedrala, Acvariul, Cazinoul(din fata caruia nu lipsesc masinile de lux, printre care se pot zari si 1-2 cu nr. de romania), Gradinile exotice etc. Seara se poate face inca o iesire prin Nisa (vezi poze mai jos).

Ziua 2: Se viziteaza Cannes, se fac poze pe covorul rosu, se poate plimba si casca gura pe strada principala la zecile de magazine selecte dar se poate face si o scurta vizita in varfu dealului din oras, unde se afla Castelul de la Cannes, pentru o priveliste de neuitat.
Vizita se poate incheia cu o tura scurta pe faleza lunga in vecinatatea careia se inalta zeci de hoteluri de lux in a caror parcare valoarea masinilor se apropie de valoarea intregului hotel. In functie de noroc se pot face poze cu/la numeroase masini exotice (Ferrari 599 GTB placat cu aur. Porsche Carrera GT rosu mat s.a.).
Dupa masa se poate face plaja in Nice. Plaja de aici nu este printre cele mai bune dar se pare ca pietrele care tineau loc de nisip aveau rol terapeutic deoarece "plaja" era plina. 
Distantele dintre toate micile orase de pe riviera franceza sunt destul de mici (intre 10 si 40Km) asa ca se pot vizita mai multe intr-o zi. In functie de ce va doriti (plaja sau vizitare) va puteti face un program cu 1-2 zile inainte, eventual dupa ce treceti prin ele spre Nisa.

Ziua 14 (miercuri 05.august.2009):
Nisa - Venetia (Italia)
Durata drum: ~10h (cu tot cu pauze/opriri/vizitari)
Distanta: ~620Km
Dupa cum v-am obisnuit, se ia micul dejun cat mai devreme. Drumul intre Nisa si Genova il vom face pe tarmul marii si nu pe autostrada. Scurt popas in Imperia si Genova. In drum spre Venetia ne oprim in Verona (la ~120Km pana-n Venetia) pentru o plimbare prin Plazz de la Erbe, Plazz del Signori si o vizita la Casa Julietei si cea a lui Romeo
O scurta vizita prin Padova : Basilica Sf. Anton. Eventual, putem lua masa in Padova. In jurul orei 18 ajungem in Venetia, unde ne cazam pentru 2 zile la hotelul President Mestre 4*. Seara, se poate face o vizita in Venetia veche. La 5 minute de hotel este statie de autobuz care autobuz ne va lasa tocmai la intrarea in Venetia veche. Venetia noua nu are nimic atractiv si nu merita vizitata.
Cazare: President Mestre 4*
Adresa: Via Forte Marghera, 99/a, MESTRE (VE) - 30170 Venice - Italy. Tel:+39 041 985 655
Agentia: Solis Travel

Ziua 15 (joi 06.august.2009):
VENETIA

Micul dejun la..ce ora se doreste, deoarece vizitarea Venetiei nu dureaza foarte mult incat sa trebuiasca sa ne grabim. Sosire in Punta Sabioni si imbarcare pe vaporetto pentru a ajunge in Venetia, ca alternativa la autobuz. Recomand totusi autobuzul. Este mai direct, mai rapid si mai ieftin. Obiective de vizitat : Piata San Marco, Palatul Ducal, Podul Rialto, Puntea Suspinelor - cam toata Venetia e de vizitat.
In cam 40' poti traversa Venetia (fara sa te opresti la suveniruri). Deci o jumatate de zi este suficienta pentru plimbare si poze, cascat ochii si gura si pentru mancare. In functie de cum va incadrati in timp, se poate face o croaziera spre insula Murano. Masa se poate lua in Venetia la preturi medii ( Pizza in jur de 5-6).

Ziua 16 (vineri 07.august.2009):
Venetia - Budapesta (Ungaria)

Durata drum: ~12h (cu tot cu pauze/opriri/vizitari)
Distanta: ~700Km
De la Venetia spre Budapesta, oprire de cca. 2-3 ore la Postojna (Slovenia) (la ~200Km de Venetia) pentru vizitarea Pesterii Postojna, unul dintre cele mai frumoase fenomene carstice din Europa. (vizitarea se face cu trenuletul si pe jos, pe linie dubla...neelectrificata:P). Este IMENSA! Merita oprirea.
Tot aici se poate vizita si castelul cu iz medieval Predjama.
Scurte opriri pe traseu, iar masa se poate lua la Siofok, pe malul lacului Balaton. Noi n-am luat-o ca am stat mai mult la Postojna si am gustat ceva p-acolo. Insa masa din Budapesta a fost foarte bogata si ieftina. Cu 3500 de forinti/pers(~12euro) am mancat un bufet suedez (cu tot cu geamuri, ca ne era foarte foame) plus o carafa de vin sau suc. Cazare pentru 1 noapte in Budapesta la hotel Oriental 3*, unde am ajuns in jurul orei 21. Pentru cazare de tranzit, hotelul este foarte bun (mai ales mancarea) si ieftin.
Cazare: Oriental 3*
Adresa: Fáy utca, 61 - 1135 Budapesta, Ungaria. Tel:. +36 1 239 23 99
Agentia: Solis Travel

Ziua 17 (sambata, 08.august 2009)
Budapesta - Bucuresti

Durata drum: dupa cum ti-e norocul in tara. ~ 13h
Distanta: ~800Km

Si...home sweet home. Sper ca v-au placut relatarile mele. Pentru orice alte sugestii, reclamatii sau intrebari puteti lasa fara frica unu, doua sau mai multe commenturi.

V-am lasat!

P.S.1: La 90% din cazari plata s-a facut in Bucuresti, la diferite agentii (in functie de oferta fiecareia), cu 1-2 luni inainte si toate au avut cel mai bun raport intre pret si localizarea fata de centrul orasului. La unele s-a facut doar rezervarea din Bucuresti.
P.S.2: distantele la dus au fost ceva mai mari intre obiective, dar s-a mers 95% pe autostrazi iar daca este voie buna in masina nici nu simtit cum trec kilometrii :)
P.S.3: ca tot veni vorba de autostrazi, trebuie sa existe si reversul medaliei, si anume taxele de autostrada, care sunt mici dar multe...si se aduna...dar mai bine nu le adunati.
P.S.4: preturile de intrare la toate obiectivele turistice sunt intre 5-10euro iar pentru elevi/studenti/batrani sunt reduceri intre 10-20%.

P.S.5: agentiile de la care am luat cazarile sunt cele care ne-au oferit cel mai bun raport intre pret si localizarea hotelului fata de centru. 
P.S.6: nu va faceti griji cu privire la gasirea obiectivelor turistice. Asigurati-va ca ajungeti in centrul oraselor si acolo 100% gasiti indicatoare spre toate obiectivele turistice!!! Indicatoarele maro sunt cele care semnalizeaza obiectivele turistice, ca si la noi dealtfel...sau cum ar trebui sa fie si la noi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu